Gospodăria unui botoşănean, distrusă din cauza unui boiler

incendiuUn incendiu de proporţii a cuprins, sâmbătă, gospodăria unui bărbat din satul Pârâul Negru, comuna botoşăneană Mihăileni. Militarii Gărzii de Intervenţie Siret (judeţul Suceava) cu trei autospeciale, sprijiniţi de patru lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Mihăileni, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Dorin M. din satul Pârâul Negru, comuna Mihăileni, judeţul Botoşani (localitate arondată raionului de intervenţie al subunităţii pompierilor militari din oraşul Siret).

La sosirea echipajelor, ardea astereala casei de locuit şi anexele gospodăreşti, existând pericolul de propagare la o locuinţă învecinată.

Au ars astereala din lemn a casei pe 80 de metri pătraţi, astereala şi pereţii bucătăriei de vară pe 18 metri pătraţi, respectiv 20 de metri pătraţi, o anexă gospodărească pe 20 de metri pătraţi, acoperişul centralei termice pe doi metri pătraţi, aparatură electrică şi electrocasnică, obiecte de mobilier, două tractoare, două generatoare, o moară cu ciocănele, un boiler electric şi alte bunuri. S-au degradat aproximativ 120 de metri de tablă zincată, învelitoare a corpului comun format din casă, bucătărie de vară şi centrală termică, precum şi o tonă de cereale şi alte bunuri.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric generat de aparatură electrică pentru încălzire (un boiler) lăsată sub tensiune. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *