Bărbat trimis în judecată după ce a încercat să mituiască un poliţist

mitaDorohoianul care a încercat să mituiască un agent de politie rutieră pentru a scăpa de un dosar penal, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani sub acuzaţia de dare de mită.

like facebookDosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Botoşani, bărbatul, Leontin Costel A. urmând să fie judecat în stare de libertate. Incidentul s-a petrecut de Rusalii, când dorohoianul, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, conducea un autoturism şi a fost oprit de un agent de poliţie, care l-a pus să sufle în etilotest.

Bărbatul a refuzat procedura, refuzând inclusiv să meargă la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Agentul l-a dus atunci la Biroul Rutier şi, în timp ce îi întocmea actele premergătoare începerii urmăririi penale, Leontin Costel A.  i-a oferit o şpagă de 160 de euro, pentru a nu-i întocmi dosarul penal. Agentul a anunţat imediat ofiţerul de serviciu de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, care a sesizat telefonic Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Botoşani, iar cazul a fost preluat imediat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani. La faţa locului a ajuns o echipă operativă din cadrul SJA Botoşani, care a ridicat cei 160 de euro, dorohoianul fiind acuzat de fapte de dare de mită.

Sursa: OpiniadeDorohoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *