Circulația pe Cuza Vodă-Marchian va fi întreruptă de Ziua Drapelului Naţional

Ziua Drapelului la BotosaniJoi, 26 iunie, botoşănenii sunt aşteptaţi în Piaţa Tricolorului, începând cu ora 10, pentru a participa la ceremonialul militar organizat în cinstea Drapelului Naţional. Declarată ca atare în 1998, ziua de 26 iunie este dedicată în fiecare an Tricolorului românesc, element de bază al identităţii naţionale.

Şi în acest an botoşănenii ce vor dori să participe la evenimentele ce se vor derula pentru cca 40 de minute în piaţeta din apropierea Casei Sindicatelor, vor putea intona Imnul Naţional, alături de militari şi oficialităţi. Programul mai include binecuvântarea şi arborarea Drapelului, alocuţiunile autorităţilor, dar şi aşteptata paradă militară pe care o vor realiza plutoane aparţinând unităţilor militare UM 01251, UM 01189, Inspectoratului de Poliţie, celui de Jandarmi, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, dar şi Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

like facebook„Aşa cum i-am obişnuit, sper, pe botoşăneni, într-o zi de sărbătoare naţională ca aceasta, îi invităm şi îi aşteptăm în număr cât mai mare în Piaţa Tricolorului. Pentru a ne exprima respectul şi preţuirea pe care le avem pentru simbolurile naţionale care ne dau identitatea ca popor.”, este invitaţia prefectului Costică Macaleţi.

Pentru buna desfăşurare a ceremonialului şi pentru a preîntâmpina evenimentele nedorite, circulaţia rutieră va fi oprită în intersecţia Cuza Vodă – Marchian, în intervalul orar 9,15 – 10, 45, iar o autoutilitară SMURD va fi la dispoziţia participanţilor la festivităţi.

Sursa: comunicat presa

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *