Cabinete medicale improprii în județul Botoșani. Medic: Peste 50% dintre cabinete ar trebui să aibă activitatea suspendată

cabinete medicaleDeclarație șoc făcută de un consilier județean cu privire la starea cabinetelor medicale din județul Botoșani. Marius Bogdan, care este și medic de familie în Frumușica, susține că peste 50% din cabinetele medicale din județul Botoșani ar trebui să aibă activitatea suspendată. El spune că condițiile igienico-sanitare din aceste cabinete lasă de dorit și că autorizațiile sanitare de funcționare au fost eliberate cu larghețe.

like facebook Practic, ele nu întrunesc normele structurale, funcționale și igienico-sanitare de funcționare prevăzute de legislația în materie”, a spus Marius Bogdan.

Declarația acestuia a fost făcută după ce pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean de joi a fost pus spre aprobare un proiect privind închirierea unui spațiu de 15 mp pentru funcționarea unui cabinet medical la Suharău.

Este o suprafață de 15 mp cabinet stomatologic, din care 4 mp sunt pentru sala de așteptare ce permite instalarea a maxim doua scaune. Nu poate fi vorba de grup sanitar pentru pacienți și pentru personalul medical, cameră pentru sterilizare. Dacă această schiță reprezintă un cabinet stomatologic al mileniului trei, atunci ori ne facem de râs, ori ne merităm soarta. Prin aprobarea acestui proiect de hotărâre se încurajează perpetuarea continuării asigurării asistenței medicale a populației județului Botoșani în condiții de promiscuitate sanitară”, a mai spus Marius Bogdan.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *