Pagube de peste 21 milioane lei provocate de ploi și grindină

Grindina la Catamarasti DealPagube de peste 21 milioane lei în județ, în urma ploilor cu grindină de la începutul lunii iunie. Reprezentanții Comisariatului Județean pentru Situații de Urgență au prezentat joi, în Colegiul Prefectural, pagubele create în urma fenomenelor meteorologice extreme. Potrivit col. Radu Anton, șeful Inspectoratului pentru Situații de urgență Botoșani, în urma evaluărilor făcute în teren s-a constatat că cele mai mari pagube au fost înregistrate la infrastructura rutieră.

like facebookA plouat în județul Botoșani în două etape, nu suficient încât să acopere seceta deja instalată în județul nostru, dar în Nordul județului au fost precipitații între 38 și 43 litri mp în interval de o oră și jumătate. Această cantitate de precipitații într-o unitate foarte mică de timp a creat și necazuri provocând deteriorări în mod deosebit la rețeaua de drumuri.  Localitatea Hudești a fost cea mai grav afectată”, a spus Radu Anton.

În orașul Darabani au fost deteriorate 64 de porțiuni de străzi totalizând 12,85 km și 12 podețe, cu o valoare de 3,9 milioane lei. La Concești a fost afectată o porțiune de drum sătesc totalizând peste 10 km și două podețe, 3,1 milioane lei. A fost afectat și bazinul de captare a apei care necesită 6000  lei pentru reparații. În localitatea Hudești au fost afectate 34 de porțiuni de drumuri sătești totalizând 47,6 km și 10 podețe care necesită intervenții imediate. Valoare pagubelor: 14.000.000 lei.

Pe timpul ploilor din 14-15 iunie, la Darabani a fost afectată o locuință și o anexă gospodărească, iar la Brăiești cinci porțiuni de drum comunal totalizând 3,1 km, cu o valoare a pagubelor de 901.000 lei.

Au mai fost distruse  62 hectare culturi agricole la Brăești, cu o valoare estimată a distrugerilor la 26.000 lei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *