Contre în Consiliul Județean de la starea drumurilor. Consilier: Îți rupi mașina când mergi pe drumurile județene

cj fara turcanuUn consilier județean s-a declarat nemulțumit de starea drumurilor județene. Gheorghe Vâzdoagă a spus că unele drumuri arată deplorabil și a acuzat faptul că anual se alocă fonduri pentru întreținerea acestora din bugetul județului, iar acest lucru  nu se vede în fapt.

Am fost la Todireni și am avut curiozitatea să mă uit pe documentele pe care le am și am constatat că drumul Blândești-Sulița-Lunca-Cerchejeni-Todireni, ca și cel de la Rediu-Răuseni-Hlipiceni Todireni au fost pentru prima dată puse în reabilitare în 2012. Cel puțin este un proiect de hotărâre de CJ care cuprinde reabilitarea acestor drumuri. Starea lor este jalnică”, a spus Vâzdoagă.

like facebookIntervenția consilierului județean l-a iritat pe vicepreședintele CJ, Cistian Achiței, care a spus că această situație se datorează faptului că în anul 2013, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri a fost văduvită de fonduri din cauza votului consilierilor PSD.

În anul 2013, DJDP a fost văduvită grav bugetar, atunci când prin votul dvs. nu ați alocat decât 26 miliarde  lei. Anul 2013 a însemnat un dezastru pentru drumurile județene și agravarea stării tehnice a acestora”, a spus Achiței.

Vicepreședintele CJ a afirmat că anul acesta sunt alocate 110 miliarde lei pentru lucrări de întreținere și reparații pe toate drumurile județene, iar licitația va avea loc pe 3 august.

Tronsonul Blândești-Sulița-Lunca-Todireni este inclus în drumul strategic, iar onor Guvernul dvs. abia ieri a aprobat Programul Operațional Regional. Așteptăm de doi și am inclus anul acesta și aceste drumuri la reparații.  Anul acesta s-au propus șapte drumuri noi și nu s-a aprobat niciunul”, a mai spus Achiție.

Declarațiile l-a deranjat pe consilierul județean care a spus că face declarații politice.

Aș vrea să îmi explicați ce înseamnă votul dvs. Nu tratați problema decât politic. Este o stare de fapt. Îți rupi mașina când mergi pe drumurile județene”, a concluzionat Vâzdoaga

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *