FOTO Punct fitosanitar inaugurat în vama Stânca-Costeşti

presedinte ansvsa1Preşedintele Autorităţii Naţionale Santitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor alături de autorităţile judeţene din Botoşani cele ale raionului Râşcani au inaugurat, miercuri, un punct fitosanitar în vama Stânca Costeşti.

Odată cu inaugurarea punctului fitosanitar prin punctul vamal vor putea fi tranzitate mărfuri precum cererale, fructe, legume nu însă şi produse animale. Oficialii vamali estimează că lunar vor trece 100 de camioane cu astfel de produse.

prefect presedinte ansvsa raion moldova„Este o puncte de legătură acest punct de inspecţie alimentar, însă nu este un PIF complet, dar sperăm ca într-o perioadă destul de scurtă să îl finalizăm să fie, dacă nu şi Republica Moldova va intra în UE şi nu va mai fi nevoie. Deocamdată este tratată ca o ţară terţă. Avem relaţii foarte multe cu Republica Moldova pe linii fitosanitare şi faptul că ţara vecină îşi doreşte să iasă în spaţiul comunitar cu aceste produse, cred că este un punct deosebit de important pentru ambele ţări. Încurajează atât importurile cât şi exporturile”, a declarat Dumitru Băiculescu, preşedinte ANSVSA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *