Primari, transformaţi în oameni de afaceri. Firmele lor obţin profituri imense din agricultură

bani multiMai mulţi primari din Botoşani sunt cei mai puternici oameni de afaceri din localităţile pe care le conduc. Aleşii locali derulează afaceri de ordinul milioanelor de lei, înregistrând profituri care stârnesc invidia.

Cei mai mulţi dintre primarii din mediul rural au afaceri în domeniul agricol. Din poziţia pe care o deţin au reuşit să dobândească, prin cumpărare sau prin arendare, suprafeţe foarte mari de teren, exploatându-le pe bani buni.

Pe lângă producţiile bune înregistrate, primarii se bucură de subvenţiile extrem de mari pe care statul le acordă pentru fiecare hectar.

Cel mai puternic om de afaceri primar este Marinel Stredie. Primarul Cristineştiului a avut pe firmele conduse de soţia sa profituri uriaşe. Societatea Byanca Plai SRL a familiei acestuia a înregistrat, în 2014, un profit de 1,29 milioane de lei, în timp ce o altă firmă Agromec Dragalina, controlată tot de familia sa, a avut un profit de 770.000 de lei.

Pe locul al doilea în topul primarilor care câştigă sume uriaşe din afaceri se află şeful administraţiei din Rădăuţi Prut. Viorel Nichiteanu deţine societatea comerciale Nicvitib SRL, care lucrează peste 1.000 de hectare de teren. Aceasta a avut, anul trecut, un profit de 952.000 de lei.

Şi primarul din Româneşti are conturile pline de bani obţinuţi din agricultură. Gheorghe Huţanu, care deţine firma Cecapa SRL, a câştigat, net, din exploatarea terenurilor 630.000 de lei.

În ierarhia primarilor bogaţi se regăseşte şi cel din Conceşti. Costel Nazare controlează, prin soţia sa, firma Sancos SRL. Aceasta a obţinut, în anul precedent, un profit net de 595.000 de lei.

Nici primarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, nu este străin de afacerile din agricultură. Acesta este acţionar la Multiagra SRL Vlăsineşti, firmă care a avut, în 2014, afaceri de 4,6 milioane de lei şi un profit net de 341.000 lei. De altfel, familia Portariuc a semnat deja un precontract pentru vânzarea celor 1.500 de hectare de teren pe care le exploata în zona Săveniului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *