Spațiu de recreere creat la Mileanca prin proiect finanțat prin GAL Valea Bașeului de Sus

antet Valea BaseuluiMăsura 322 -Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale a fost una din prioritatile Asociației Grupul de Actiune Locala ”Valea Bașeului de Sus”, pentru care a lansat trei sesiuni de depunere proiecte în perioada Mai 2013- Ianuarie 2014.

In urma lansarii acestor sesiuni, opt unități administrative -teritoriale membre GAL ”ValeaBașeului de Sus” au depus proiecte, prin care s-au solicitat fonduri nerambursabile in valoare de 397.355 Euro.

Unul dintre aceste proiecte, depus pentru finantarea investitiei: ”Amenajare spațiu public de recreere în sat Mileanca, comuna Mileanca, județul Botoșani”, a atras un sprijin public nerambursabil în valoare de 49.282 Euro. Beneficiarul public, UAT Mileanca, reprezentată prin primarul Ioan Ursachi, dorește realizarea acestei investiții pentru crearea unei infrastructuri educaționale, dezvoltarea și diversificarea activităților recreative la nivel local și creșterea gradului de urbanizare a comunei.

Proiectul vizează amenajarea unui spațiu recreațional, compus dintr-un teren de sport cu suprafață de joc multifuncțională și nocturnă, și un spațiu de joacă pentru copii, dotat cu mobilier specific, asigurând un stil de viață sănătos și un mediu adecvat de educație, prin facilitarea accesului populației, în special a tinerilor, la activitățile sportive. Durata de realizare a investiției și implementare a proiectului este de16 luni, până la sfârșitul anului 2015.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *