Șoferul unui microbuz din Botoșani a încercat să-i păcălească pe polițiștii de frontieră. Vezi ce a făcut!

microbuz in vama stancaPoliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au întocmit lucrare penală unui bărbat cu dublă cetăţenie româno-moldovenească, care conducea un microbuz înmatriculat în judeţul Botoşani şi a prezentat la controlul de frontieră duplicatul contractului de comodat fals total.

În data de 19 iunie, în jurul orei 19.45 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, Romic M., în vârstă de 25 de ani, cu dublă cetăţenie româno-moldovenească, care conducea un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în judeţul Botoşani.

like facebookLa controlul de frontieră, tânărul a prezentat pe lângă celelalte documente şi un duplicat al unui contract de comodat eliberat şi autentificat de către un birou notarial din Botoşani pentru autovehiculul respectiv.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea duplicatului contractului de comodat, polițiștii au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond fiind fals total.

Tânărul a declarat că a împrumutat microbuzul respectiv de la un prieten care domiciliază în municipiul Botoşani, pentru a se deplasa până în R. Moldova pentru rezolvarea unor probleme personale şi nu avea cunoştinţă despre faptul că documentul prezentat la controlul de frontieră este fals.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele lui Romic M. lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la uz de fals, documentul fiind ridicat în vederea continuării cercetărilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *