Șofer băut, urmărit de un echipaj de poliție. Tânărul i-a înjurat și amenințat pe polițiști

politie noapteaUrmărire pe străzile din Botoșani, duminică dimineața, după o mașină condusă de un tânăr de 26 de ani. În jurul orei 02.50, a fost depistat pe strada Markian din municipiul Botoşani, autoturismul condus de H.F., din municipiul Botoşani. La vederea echipajului de poliţie, tânărul a schimbat brusc direcţia de deplasare, fiind necesară urmărirea vehiculului pe o scurtă distanţă, pentru a fi oprit.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l concentrație de alcool pur în aerul expirat. Ulterior i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

like facebookȘoferul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Totodată, faţă de H.F. a fost dispusă măsura reţinerii permisului de conducere, fiind eliberata dovadă înlocuitoare, fără valabilitate.         

Întrucât pe parcursul cercetărilor, conducătorul auto a avut o atitudine recalcitrantă, adresând polițiştilor injurii şi ameninţări, acesta a fost sancționat contravențional, potrivit prevederilor Legii 61/1991, cu amendă în cuantum de 1.000

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *