Municipalitatea vrea să elimine taxa de liberă trecere pentru microbuzele școlare și vehiculele instituțiilor de cultură

microbuz scolarPrimăria Botoșani vrea să elimine taxa de liberă trecere pentru microbuzele școlare și vehiculele instituțiilor de cultură din Botoșani. Viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, susține că solicitarea a venit din partea mai multor primării, iar în ședința ordinară din 24 iunie va fi supus spre aprobare un proiect de hotărâre în acest sens, după ce în prealabil a avut loc o consultare publică.

like facebookSunt solicitări ale primăriilor din județul Botoșani care au microbuze pentru transport elevi, cu masa maximă autorizată de peste 3,5 tone. Aceste microbuze școlare pentru accesul la instituțiile de cultură din municipiul Botoșani trebuiau să plătească taxă de liberă trecere. Vrem să instituim această excepție și pentru aceste instituții, pentru ca elevii să viziteze muzeele din municipiile Botoșani. Vine și ca o inițiativă de încurajare a turismului local”, a spus Cosmin Andrei.

Taxa de liberă trecere se plătește diferenția, funcție de greutatea autovehiculului și de perioada pentru care se solicită taxa.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *