Deputatul Costel Şoptică îl cheamă la ordine pe ministrul Agriculturii

Deputat Costel Soptica-PNL BotosaniSecretarul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor, Costel Şoptică, a cerut, joi, ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, să vină în Parlament pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă agricultura.

“L-am convocat pe domnul ministru Constantin pentru data de 29 iunie 2015, ora 16.00, în cadrul dezbaterilor “Ora Guvernului”. Agricultura, care are un aport important la PIB-ul României, trece printr-o gravă stare de subfinanţare şi nu putem tolera incompetenţa şi brambureala din Ministerul Agriculturii”, a declarat domnul deputat PNL Costel Şoptică, în cadrul unei conferinţe de presă organizată de PNL la Palatul Parlamentului.

like facebook Şoptică a atras atenţia asupra Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, care a fost foarte târziu elaborat de către Ministerul Agriculturii şi depus la Comisia Europeană după o jumătate de an după termenul limită, în vara anului 2014.

“Chiar şi aşa, PNDR a fost folosit de către domnul ministru ca agent politic în beneficiul său şi al şefului său, premierul Victor Ponta. PNDR a fost inaugurat cu mare fast, de două ori, de fiecare dată în prezenţa prim-ministrului Victor Ponta; prima dată în mai 2014, când au fost lansate două măsuri pentru depunerea de proiecte, în condiţiile în care proiectul nici nu fusese trimis la Bruxelles. A doua oară a fost anul acesta, în martie, dar Comisia Europeană a transmis României documente de acceptare a Programului abia în iunie. De altfel, varianta PNDR trimisă de Ministerul Agriculturii a primit sute de pagini de observaţii din partea Comisie Europene”, a declarat deputat Costel Şoptică.

Parlamentarul PNL a atras atenţia că nici acum nu sunt gata procedurile şi ghidurile de finanţare prin PNDR 2014-2020. “La Ministerul Agriculturii, brambureala este mare. Ghidurile de finanţare ba sunt puse pe site-ul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), ba sunt scoase. De aceea, consider că România a pierdut doi ani, iar absorbţia fondurilor europene pentru PNDR 2014-2020 va fi zero”, a completat domnul deputat Costel Şoptică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *