Olimpicii botoșăneni premiați de Doina Federovici au fost prezentați la Parlamentul European de europarlamentarii PSD

elevii olimpici din Botosani la BruxellesSenatorul PSD Doina Federovici și europarlamentarul social-democrat Viorica Dăncilă au organizat în perioada 15-17 iunie a.c. o vizită gratuită la instituțiile europene de la Bruxelles pentru 20 de elevi botoșăneni care au obținut premii la olimpiadele școlare naționale și internaționale.

Vizita gratuită la Bruxelles pentru elevii botoșăneni premiați la olimpiadele naționale a reprezentat o oportunitate pentru aceștia de a lua contact cu reprezentanții Parlamentului European care coordonează programele dedicate tinerilor pentru dezvoltarea abilităților, competențelor și capacităților antreprenoriale sau de inovare la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene. Cu această ocazie, elevii din Botoșani au  constatat cât de important este să ai o pregătire temeinică într-un domeniu pentru a putea fi recrutați pe piața muncii la nivel european”, a declarat vicepreședintele PSD Botoșani, Doina Federovici.

like facebookCu ocazia vizitei la Bruxelles, elevii olimpici din Botoșani au avut ocazia să cunoască modul de funcționare a instituțiilor europene și au putut să petreacă câteva minute la tribuna sălii plenare a Parlamentului European.

Această acțiune organizată împreună cu Doina Federovici pentru tinerii olimipici din Botoșani reprezintă o răsplată pentru rezultatele deosebite pe care le-au obținut la concursurile școlare la nivel național. Cred că vizita la instituțiile europene le poate deschide și mai mult orizontul cunoașterii pentru că au văzut cum funcționează și cum sunt puse în practică valorile europene pe care și noi ca țară trebuie să le respectăm. Zilele petrecute cu acești copii inteligenți și talentați și cu profesorii lor din Botoșani mi-au arătat că trebuie să ne promovăm din ce în ce mai mult performanța în toate domeniile la nivel european”, a declarat europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă.

Sursa: Comunicat de presă Doina Federovici

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *