Botoșăneni morți printre străini. Vezi care au fost cauzele!

Politia ItaliaAu plecat din ţară din cauza sărăciei și în speranța unui trai mai bun, însă mulți dintre botoșăneni sfârşesc dramatic printre străini. Numărul botoşănenilor decedaţi pe teritoriul străin este mare, în continuare. De la începutul anului și până în prezent, 11 botoşăneni au murit în străinătate în timp ce se aflau la muncă. Dacă până nu demult cei mai mulți mureau în urma unor accidente rutiere, acum cauzele principale ale deceselor sunt, potrivit reprezentanților Serviciului Județean de Pașapoarte, alcoolul și condițiile proaste de trai pe care sunt nevoiți să le suporte în aceste țări.

like facebookDoi botoșăneni și-au găsit sfârșitul anul acesta în Grecia, unul în Germania, patru în Italia, doi în Republica Moldova, unul în Olanda și unul în Ungaria.

La decedați, prima cauză este alcoolul și condițiile de trai, pentru că sunt care stau în locuințe insalubre, după care accidentele de circulație sau accidentele de muncă. Ei merg acolo și nu găsesc de lucru, nu știu nici limba respectivă și sunt nevoiți să ducă o viață grea”, a spus Viorel Gaidur, șeful Serviciului Județean de Pașapoarte.

Mai îngrijorător este faptul că familiile celor decedați nu au bani de repatriere, așa că 80% sunt înmormântați în străinătate. Costul pentru repatrierea unui mort se ridică între 3000 și 10.000 euro, funcție de tară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *