Probleme la reabilitarea Teatrului ”Mihai Eminescu” . Directorul cere sprijinul Consiliului Local

teatrul mihai eminescu botosaniProiectul privind reabilitarea Teatrului ”Mihai Eminescu” va trebui modificat după ce au apărut probleme serioase la structura de rezistență a clădirii. Directorul Teatrului ”Mihai Eminescu”, Traian Apatrei, a declarat că lucrarea suplimentare de consolidare a structurii va trebui realizată pe banii municipalității. El a afirmat că la această dată se face un nou studiu, iar în urma acestuia se va ști și costurile lucrărilor suplimentare.

Aceste lucrări erau de bănuit, pentru că este o construcție care are 100 de ani, dar nu că vor avea chiar aceste proporții. S-a impus o reproiectare a unei structuri de rezistență, care înseamnă o parte a lucrărilor diferite de ceea ce s-a proiectat inițial. Ar trebui armătură, cu stâlpi de beton, vechea construcție fiind o construcție clasică, doar pe cărămidă. Practic se adaugă o parte de proiectare a structurii de rezistență pe care cineva trebuie să și-o însușească, acel cineva fiind executivul și consiliul municipal”, a spus Apetrei.

like facebookDupă ce au apărut această problemă, Agenția de Dezvoltare Piatra Neamț a condiționat eliberarea în continuare a tranșelor din fondurilor europene de realizarea cu resurse proprii financiare a acestei structuri de rezistență.

Dacă am plăti aceste costuri sunt infinit mai mici decât situația în care doar cu resurse locala va trebui să facem teatrul din nou. Dacă Consiliul Local nu dă bani, ADR nu ne mai dă banii și va trebui să plătim și banii dați până acum în proiect”, a afirmat directorul Teatrului ”Mihai Eminescu”.

Investiția este realizată prin fonduri europene și se ridică la 5 milioane euro. Lucrarea ar trebui finalizată pe 24 decembrie, lucru care nu se va întâmpla date fiind condițiile actuale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *