Probleme cu medicamentele la Spitalul Judeţean. Președintele CJ: Nu este normal să nu ai medicamente în spital

medicamente si materiale sanitareSpitalul Județean are din nou probleme cu aprovizionarea medicamentelor. Mai multe medicamente uzuale, respectiv ser fiziologic, perfuzoare, vitamine, paracetamol și algocalmin lipseau, săptămâna trecută, din farmacia spitalului, iar pacienții au fost puși să le cumpere cu bani din buzunar. Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, consideră că nu este permis să se întâmple acest lucru și spune că va avea o discuție pe această temă cu conducerea Spitalului Județean. El susține, pe de altă parte, că situația se datorează faptului că peste 80% din bugetul unității este direcționat spre salarii.

like facebookDacă peste 80% din buget merge pe salarii, ăia 12% nu mai ajung să cumperi și medicamente și să plătești și utilități. Nu mi se pare normal, dar atunci când  negociază cu furnizorii pot să negocieze anumite termene mai lungi de plată a medicamentelor. Informații de acest gen au mai apărut și voi avea o discuție foarte serioasă pe chestiunea asta. Nu este normal să nu ai medicamente în spital. Cei din zona de aprovizionare trebuie să se ocupe și să facă lucrurile astea cu ritmicitate și cu regularitate”, a menționat Sorescu.

Reprezentanții Spitalului Județean spun că au fost mici sincope în aprovizionare.

În momentul de față sunt medicamente pentru a desfășura o activitate normală. Spitalul face zilnic demersuri pentru aprovizionare ritmică cu medicamente și materiale sanitare. Apar situații când anumite medicamente lipsesc de pe piață”, a declarat Ioan Asaftei, director de îngrijiri la Spitalul Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *