Spațiu de activități recreaționale construit la Havârna, prin GAL Valea Bașeului

antet Valea BaseuluiUna dintre măsurile de dezvoltare rurală incluse înStrategia de Dezvoltare Locală a Asociației GAL ”Valea Bașeului de Sus” implementată în cadrul PNDR 2007 – 2013 este Măsura 322Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale.

La GAL ”Valea Bașeului de Sus” s-au lansat trei sesiuni de depunere proiecte în perioada Mai 2013 – Ianuarie 2014 pentru Măsura 322, in urma carora opt unități administrativ-teritoriale de pe teritoriul GAL ”Valea Bașeului de Sus” au depus proiecte prin care se solicita un sprijin public nerambursabil în valoare publică totală de 397.355 euro.

UAT Havârna, membru public GAL ”Valea Bașeului de Sus”, reprezentată prin primar Gheorghe Jităreanu, a depus proiectul”Înființare spațiu pentru activități recreaționale în comuna Havârna, județul Botoșani”, proiect care a atras investiții nerambursabile în valoare de 49.286 euro.

Investiția urmărește dezvoltarea durabilă a localității atât în plan socio-cultural, cât și în plan economic prin îmbunătățirea accesului la serviciile publice de bază pentru populația din comuna Havârna, precum și creșterea gradului de participare a locuitorilor la viața culturală, educativă sau recreativă, în special a tinerilor.

 

Spațiulrecreaționalvacontribui la diversificaramodalităților de petrecere a timpului liber prinamenajareaunei sceneamfiteatru, gradene, aleișitrotuarepietonale, spațiiverzișispațiu de joacăpentrucopii. Realizareainvestițieiesteestimatăpe o perioadă de 12 luni, până la sfârșitulanului 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *