Elevi de la Colegiul Național „A. T. Laurian” Botoșani – câștigători incontestabili la Concursul Național „Tinerii dezbat”

elevi laurian tinerii dezbat 2Timp de 3 zile, la Miercurea Ciuc, cele mai bune echipe s-au înfruntat în etapa finală a competiției „Tinerii dezbat”. La sfârșitul etapei naționale, au fost desemnați campionii naționali la „Tinerii Dezbat”. Aceștia sunt:  Pricopi Andreea Clara, Iacob Dana Ioana și Călinescu Iulian Corneliu – elevi la Colegiul Național „A.T. Laurian” Botoșani.

like facebookDacă ne-am propune să definim experiența „Tinerii dezbat”, cu tot ce a însemnat ea, nu am putea vorbi decâtla superlativ.  Pentru noi, concursul a fost o experiență unică, pe care o recomandăm tuturor persoanelor implicate în educație. Competiția de la Miercurea Ciuc a fost un excelent joc al minților, şi, de ce să nu recunoaştem, şi al inimilor. În egală măsură, entuziasmul nostru se datorează şi echipei care ne-a reprezentat la acest concurs, elevii: Andreea Pricopi, Dana Iacob şi Iulian Călinescu de la Colegiul Național „A. T. Laurian” Botoşani, câştigătorii incontestabili ai acestei ediții”, se precizează într-un comunicat de presa.

elevi laurian tinerii dezbat Ce este Tinerii dezbat? Este cel mai amplu program de dezbateri pentru elevi, este o olimpiadă a înțelegerii și promovării valorilor democratice prin dezbateri argumentate, un exercițiu al unei atitudini deschise către diferențe sociale, entice și de gen.

Inițiat în 2010 de Ministerul Educației, Concursul Național „Tinerii Dezbat” este cel mai amplu campionat de dezbateri adresat elevilor de liceu din România. Alcătuit din 3 etape competiționale distincte  (județeană, regională și națională) și un seminar de formare adresat profesorilor coordonatori, Concursul Tinerii Dezbat invită profesorii alături de elevii lor într-o experiență de învățare aargumentării și de formare a gândirii critice.

„O experiență este, așadar, definită de contex, de acțiunea în sine șide oameni. Iar experiența Tinerii Dezbat 2015 a fost grozavă din toate aceste puncte de vedere. Suntem foarte fericiți că am luat parte la această competițieși că am întâlnit persoane minunate. Două zile excelente, echipe talentate,voluntari prietenoși.”, a declarat Dana Iacob, elevă  a C. N. „A. T. Laurian” elevi laurian tinerii dezbat 1Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *