Un fost director economic de la Spitalul Județean, la conducerea unui spital din Iași. Managerul spitalului i-a amenajat și locuință

spitalul-socola-300x225Directoarea locuieste in acel imobil de aproape un an de zile • Managerul unitatii medicale sare in apararea directoarei • Intre cei doi exista o relatie de prietenie de mai multi ani, inainte de a lucra impreuna in unitatea medicala ieseana

Nu plateste niciun leu pentru imobilul in care locuieste de aproape un an de zile. Are o locuinta in judetul Botosani, dar nu a putut face naveta zilnic la locul de munca din Iasi. Nu si-a luat o locuinta cu chirie, pentru ca i s-a pus la dispozitie un spatiu in unitatea medicala unde isi desfasoara activitatea ca director financiar contabil. In luna august 2014, Ministerul Sanatatii a numit-o pe Ica Lucica Varareanu in functia de director financiar contabil la Institutul de Psihiatrie Socola din Iasi. Varareanu a ocupat aceasta functie si la Spitalul de Urgenta Mavromati din Botosani si este si evaluator al Agentiei Nationale de Acreditare a Spitalelor. Aceasta este o prietena apropiata a dr. Gabriel Oprisanu, manager interimar la Institutul de Psihiatrie Socola din Iasi, fost manager la Spitalul de Psihiatrie din Botosani. In momentul in care Ica Varareanu a fost numita director la institutul iesean, Oprisanu era consilierul ministrului Sanatatii.

like facebookDe altfel, managerul de la psihiatrie a recunoscut ca isi doreste ca Varareanu sa ramana in continuare director financiar contabil, dupa expirarea perioadei de interimar pe 15 iunie 2015. De aproape un an de zile, directoarea Varareanu locuieste intr-o camera de la etajul unui imobil din curtea Institutului Socola unde functioneaza amfiteatrul si biblioteca. Camera avea destinatia de incapere de protocol. Aceasta are o camera si o toaleta cu chiuveta si WC.

„Doamna Varareanu locuieste la spital fara sa plateasca nimic, pentru ca acel spatiu nu este locuinta de serviciu. Este o camera mica si o toaleta. In acea camera doamna doarme, iar ca sa se spele vine la noi (sectorul administrativ – n.r.) unde avem o toaleta. Are o cunostinta in oras unde merge sa faca dus. Nu are cum sa plateasca ceva. La sfarsit de saptamana mai pleaca si acasa, la Botosani. S-a plans de multe ori ca ar vrea sa renunte si la functie pentru ca ii este foarte greu sa locuiasca acolo”, a declarat dr. Gabriel Oprisanu, manager interimar la Institutul Socola.

Sursa: Buna Ziua Iasi

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *