Clădirea unui sanatoriu, scoasă la vânzare pentru sute de mii de euro

sanatoriu nitu1Proprietarul unei clădiri care a făcut obiectul unui proiect privind dezvoltarea unui sanatoriu a scos la vânzare imobilul. Situată în zona centrală a municipiului Botoşani clădirea cu două etaje este evaluată de proprietar la 350.000 de euro.

like facebookEste vorba despre clădirea unde funcţionează Casa de Odihnă Sfânta Maria în zona Bisericii Sfântul Dumitru. Clădirea are 16 camere, cinci băi şi două saloane.

După ce a fost modernizată, în 2013, casa a făcut parte dintr-un proiect privind înfiinţarea unui Sanatoriu. Juristul Spitalului Judeţean, Victor Niţu, care coordona acest proiect, a ajuns să fie anchetat pentru înşelăciune. Aproximativ 50 de persoane au depus plângere împotriva lui după ce  ar fi primit promisiuni de la acesta că îi angajează la sanatoriu.

Oamenii susţin că au fost puşi de jurist să achite câte 1.000 de lei pentru a beneficia de un post de medic, asistent sau infirmier.

Din luna august sanatoriul trebuia să funcţioneze, însă nu s-a întâmplat aşa pentru că nu a obţinut autorizaţiile de funcţionare de la Ministerul Sănătăţii. În aceste condiţii presupuşii salariaţi au început să facă presiuni pentru a-şi primi salariile, însă Niţu a dispărut. Iniţial şi-a luat concediu medical, însă după ce a fost căutat de angajaţi nu a fost găsit în unităţile medicale şi l-au căutat la domiciliul mamei sale în Liteni. După ce au pătruns în locuinţă şi l-au luat la întrebări, juristul a negat că le-ar fi promis angajări.

Ulterior, proiectul s-a transformat într-o casă de odihnă fiind coordonat de medicul Daniela Babei, însă se pare că afacerea nu a mers cum şi-ar fi dorit.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *