Afacerişti condamnaţi după ce au ţepuit o firmă cu materiale de construcţii

curtea de apel suceavaTrei oameni de afaceri, au fost condamnaţi ieri definitiv de magistraţii de la Curtea de Apel. Dorel Ichim şi Dănuţ Vasilică Amărculesei, ambii din Suceava, respectiv Florin Daniel Buhă, din Cucorăni, au primit câte un an de închisoare cu suspendare.

like facebook Cei trei au fost condamnaţi pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, dar se pot declara mulţumiţi în condiţiile în care Judecătoria Botoşani îi „gratulase” cu câte trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Pe lângă condamnarea cu suspendare, cei trei au fost obligaţi să-i plătească şi 140.000 de lei, cu dobânda aferentă, afaceristului pe care l-au păcălit în urmă cu 8 ani.

Potrivit documentelor aflate la dosar, cei trei au mers în august 2007 la firma Dory Construct SRL Suceava, de unde au luat mai multe materiale de construcţii pentru care au oferit bilete la ordin contrafăcute. Ulterior, marfa a fost revândută, iar banii împărţiţi între suspecţi. Când a realizat că a fost ţepuit, administratorul firmei a depus plângere la poliţie, dar capul afacerii, Florin Daniel Buhă, a plecat în Italia. Trei ani l-au căutat poliţiştii, iar când tânărul s-a întors în ţară, anchetatorii l-au ridicat şi l-au audiat.

Sursa: Monitorul de Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *