Picturi 3D realizate pe clădiri din Botoșani în cadrul unui proiect derulat de Colegiul Laurian

picturi laurianProiectul ”Cultura urbană – modalitate artistică de promovare a artelor frumoase pentru modernizarea spațiilor urbane botoșănene” este inițiat de Asociația de Tineret ”2010 EUROPA”, în parteneriat cu Colegiul Național A.T.Laurian”, Asociația Comitetelor de Părinți din Colegiul Laurian, Societatea Culturală ”EXPO – ART” și Primăria Botoșani are ca scop  promovarea unor noi metode de educație urbană adresate tinerilor și identificarea unor modalități inovative prin care să aliniem spațiul urban botoșănean la standarde europene, prezervând patrimoniul cultural și  dezvoltând totodată relații sociale urbane.

Una din activitățile din cadrul proiectului va fi ediția a V-a a Şcolii de Vară în Colegiul Laurian – ”Laboratorul de talente” – care continuă tradiția și proiectele anterioare. Asociaţia de Tineret „2010 Europa” îşi propune să sprijine derularea, sub această formă, a unor activităţi de stimulare a interesului pentru studiul artelor media (fotografie, film, artă digitală, Street Art, pictură 3D urbană) în rândul tinerilor.

Partener principal al proiectului este Colegiul Național ”A.T.Laurian”. Pe baza colaborărilor anterioare, elevii şi profesorii colegiului au demonstrat dorinţa de implicare şi capacitatea de a schimba atitudini în rândul tinerilor din comunitate. Prin demersurile noastre ne dorim și atragerea altor tinerilor din comunitatea botoșăneană.

like facebookÎn continuarea altor proiecte dedicate amenajării spațiilor publice Asociația de Tineret ”2010 Europa” își propune să vină în sprijinul strădaniilor autorităților locale în vederea creșterii gradului de cultură urbană în rândul tinerilor. Cultura urbană nu poate exista fără spații publice de calitate și fără implicarea cetățenilor în dezvoltarea orașelor în care locuiesc.

Prin aliniere la curentele europene, Asociaţia de Tineret „2010 Europa” dezvoltă activităţi de aducere împreună a artelor, culturii şi educaţiei, încercând a face din artă nu doar o disciplină fascinantă de învăţat, ci şi o experienţă de viaţă puternică şi reală. În cadrul proiectului se va realiza expoziția fotografică pe tematici urbane ”Orașele prezentului prin ochii viitorului” și remedierea spațiului urban prin reconsiderarea artei stradale și realizarea de picturi 3D pe clădiri din Botoșani. Aceasta reprezintă o modalitate de îmbunătățire a spațiului public, dar și a mediului școlar, ținând cont de nevoia tinerilor de a se exprima în spațiul urban, dar și de necesitatea de a găsi repere pentru o dezvoltare estetică viitoare a Botoșaniului.

În condiţiile unei superficialităţi tot mai accentuate în mai toate domeniile care ţin de viața socială, considerăm că demersul nostru poate aduce profunzime, seriozitate, profesionalism în atragerea adolescenților spre aceste forme de artă (fotografie, film, artă digitală, Street Art, pictură 3D urbană). Voluntarii asociației au convingerea că arta poate fi folosită pentru autoeducare, comunicare şi integrare socială, rolul educaţiei prin artă fiind extrem de important atât pentru prezentul, cât şi pentru viitorul societăţii.

Proiectul este finanțat de Primăria Botoșani și Asociația de Tineret „2010 Europa” prin Programul Finanțări Nerambursabile, sesiunea 2015.

Sursa. comunicat presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *