Un profesor botoşănean, fost primar, a murit

lumanareFostul primar al municipiului Suceava între anii 1972-1980, profesorul Ion Siminiceanu, originar din Botoşani, a murit, marţi, la vârsta de 85 de ani. Trupul neînsufleţit al acestuia a fost depus la capela cimitirului Pacea din municipiul Suceava. Înmormântarea va avea loc vineri, la ora 12.00.

like facebookAcesta s-a născut 18 februarie 1930, în localitatea botoşăneană Corni, în familia lui Ileana şi Costache Siminiceanu. Ion Siminiceanu a fost primul născut din cei cinci fii ai familiei.

Ion Siminiceanu a urmat şcoala primară în satul natal, apoi a urmat cursurile Şcolii Profesionale de Ucenici a Atelierelor CFR Paşcani. A lucrat un an la CFR, dupa care a pornit din nou la scoala. A urmat scoala muncitoreasca, specializarea Matematica-Fizica, la Brasov. Pentru ca a terminat cu medie mare, a fost repartizat la Filosofie-Istorie la Bucuresti, in 1952. In 1972 este ales primar al Sucevei, pana in 1980.

Este unul dintre cei mai apreciati edili ai orasului, de el legandu-se cel putin jumatate din istoria moderna a municipiului. A realizat simbolul orasului Suceava si poate al judetului, statuia ecvestra a lui Stefan cel Mare. A ajuns apoi in Cuba, la Havana, ca ambasador al Romaniei pana in 1989.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *