Mănăstirea Coșula va fi inclusă într-un circuit de turism ecumenic

Mănăstirea Coşula BotosaniMănăstirea Coșula va fi exploatată turistic după finalizarea lucrărilor de restaurare. Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, a declarat că mai sunt necesare sume suplimentare pentru a finaliza lucrările, însă, în final, Mănăstirea Coșula va fi o ”bijuterie în ceea ce înseamnă restaurarea și pictura”.

like facebookS-a găsit pictura originală, mai este una din sec XIX. Este ceva deosebit, dar facem toate eforturile să finalizăm lucrarea. Îi voi duce în iulie pe domnii consilieri la Coșula, pentru că s-ar putea să mai fie nevoie de niște sume suplimentare ca să finalizăm restaurarea. Pe reproiectare încercăm să obținem sume din economiile care sunt la proiecte. La Coșula avem vreo 15 miliarde lei vechi cheltuieli neeligibile”, a spus Sorescu.

Reabilitarea Complexului monahal Coșula este inclusă într-un proiect european în valoare de 19 milioane lei. Șeful CJ spune că după finalizarea lucrărilor, mănăstirea va fi încadrată într-un turism ecumenic.

Vrem să ne preocupăm și de Biserica Sf. Gheorghe din Botoșani, este Coșula, Popăuți. Am intrat cu piatră pe drumul de la Oneaga spre Vorona, ca să legăm cu schitul de la Vorona. Ne gândim la un traseu ecumenic, dar avem nevoie de mulți bani”, a adăugat Sorescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *