Zeci de profesori botoșăneni vor primi un bonus la salariu. Vezi pentru ce!

profesor cu catalogPeste 100 de cadre didactice din învățământul botoșănean vor primi, în iunie, drepturile bănești aferente anului 2009 pentru distincția Gheorghe Lazăr. Banii au fost câștigați de profesori în instanță , iar de curând s-au primit ordinele de ministru referitoare la acordarea distincției Gheorghe Lazăr și a diplomei de excelență, potrivit liderului Sindicatului Învățământului Preuniversitar, Iuliana Nacu.

Procesul s-a câștigat la Înalta Curte de Casație și Justiție.

like facebookSunt diplome care nu au mai fost acordate în 2009-2010. A fost necesară cererea de punere în executare de eliberare a ordinului de către minister. Au apărut aceste ordine și sunt deja persoane care în iunie vor intra în posesia banilor.”, a spus Iuliana Nacu.

Ea susține că suma ce va fi acordată profesorilor depinde de tipul premiului. Pentru cei care au primit Gheorghe Lazăr clasa I- se acordă 20% din venitul realizat cu un an înainte de acordarea premiului, pentru clasa II-a 15%, clasa III-a 10%, iar pentru diploma de excelență 20%.

Premiul se acordă pentru activitate de 20 de ani meritorie. Nu s-a mai acordat de atunci, dar persoanele care au fost în 2009-2010 s-au înscris la acel concurs, au fost aprobate cererile”, a mai spus Iuliana Nacu.

45 de membri de sindicat de la SIP au câștigat acest drept, în timp ce la Liga Sindicatelor din Învățământ sunt peste 60 de cadre în această situație.

Profesori botoşăneni au fost decalaraţi admişi pe lista Inspectoratului Şcolar Judeţean, în urma cu cinci ani, pentru a intra în posesia acestei distincţii, însă nu au mai primit nici diploma şi nici banii aferenţi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *