Ambulanțe noi repartizate de Ministerul Sănătății județului Botoșani

ambulanta Botosani cu spateleMinisterul Sanatatii a repartizat un numar de 30 ambulante de tip B 4×4 catre serviciile de ambulanta. Ambulanțe noi vor ajunge și la  Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani.

“Performanta serviciilor de urgenta prespitalicesti este determinata nu numai de profesionalismul personalului medical de urgenta, dar si de dotarea acestora. Este important pentru succesul interventiilor ca ambulanţele să fie moderne si echipate corespunzator cu aparatura medicala necesara. Ambulantele achizitionate de catre Ministerul Sanatatii  vor înlocui cele mai vechi maşini de la serviciile de ambulanţă”, a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu.

Repartizarea ambulantelor a fost realizata in urma analizei situației parcului auto și a activității fiecărui serviciu de ambulanță de către Comisia de Medicină de Urgenţă şi Dezastre a Ministerului Sanatatii.

like facebookAu fost luate in considerare numarul de kilometri efectuati de fiecare ambulanta de tip B 4X4 din dotarea serviciilor de ambulanta. Au fost propuse pentru echipare judetele care au in dotare cele mai multe ambulante cu peste 500 000 km parcurși.

Cele 30 ambulante de tip B 4×4 au fost repartizate catre Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov si catre serviciile de ambulanta teritoriale din  Arges, Bacau, Braila, Buzau, Botosani, Calarasi, Constanta, Dolj, Galati, Ialomita, Neamt,potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *