Ziua mediului marcată printr-o acțiune de colectare DEEE

ZIUA MEDIULUIDe ziua mediului, marcată în fiecare an la data de 5 iunie, cei mai mici reporteri din Buzz, copiii care scriu la ziarul Buzz, unica  publicație din Botoșani scrisă de copii și adolescenți, au ales să sărbătorească printr-o acțiune de colectare DEEE (Deșeuri Electrice și Electronice).

Copiii-reporteri se bucură în realizarea ziarului lor de susținerea Asociației Române pentru Reciclare, fapt pentru care și-au dorit să arate că au învățat lecția colectării. Evenimentul a avut loc în holul Agenției pentru Protecția Mediului și nu este prima de acest fel pe care o organizează micii reporteri.

like facebook„Azi e ziua mediului și ne-am gîndim că o activitate prin care să-i sensibilizăm pe oameni cu privire la pericolul pe care îl presupune aruncarea la întâmplare a unei banale baterii este potrivită și firească pentru noi. Nici eu și nici mulți dintre copiii-reporteri nu am știut până când nu am început să colaborăm cu reprezentanții Asociației Rorec cât de mult ne afecetează sănătatea faptul că aruncăm becurile arse la gunoi sau un filtru de cafea care s-a stricat. Toate ZIUA MEDIULUIacestea trebuie colectate și apoi reciclate. Astăzi a fost încă o lecție pe care încercăm s-o predăm, ca să spun așa, celorlalți colegi de generație, să înțeleagă necesitatea de a colecta”, a declarat Matfeev Ioana, coordonatorul ziarului Buzz.

Robertina Ciobanu, reporter al ziarului Buzz de numai 13 ani, a declarat că nu este prima oară când face astfel de gesturi.

„M-am mai implicat cu școala, dar este prima acțiune de acest fel  din afara școlii în care mă implic. Depinde de noi să trăim într-un mediu curat și sănătos”, a spus Robertina.

ZIUA MEDIULUICopiii de la ziarul Buzz au lansat o provocare și celorlalți botoșăneni să aducă la sediul APM deșeuri electrice și electronice, astfel că în urma apelului lor, s-au adunat peste 100 de kilograme de astfel de deșeuri.

Și pentru că sunt niște mici reporteri, copiii au realizat și interviuri cu persoanele care au donat pentru un mic reportaj pe care intenționează să-l facă.

Cei care s-au alăturat micuței lor campanii au primit și câte un certificat de donator…verde în semn de mulțumire că au ales să le colecteze și nu să arunce aceste deșeuri la gunoi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *