Exclusiv! Familia primarului Ovidiu Portariuc pe punctul de a încasa 5 milioane de euro

Gheorghe Portariuc

Familia Portariuc va deveni milionară în euro după ce a încheiat o tranzacţie pentru vânzarea celei mai mari ferme ecologice din Moldova pe care Gheorghe Portariuc o deţine în zona comunei Vlăsineşti.

Potrivit unor surse neoficiale, tatăl primarului municipiului Botoşani a încheiat un precontract de vânzare cu firma Agraria Nord pentru cedarea fermei de 1500 de hectare, deținute în proprietate sau în arendă de societatea Multiagra Vlăsinești. Suma din contract depăşeşte cinci milioane de euro.

like facebookGheorghe Portariuc a scos la vânzare afacerea după ce s-a declarat dezamăgit de statul român care nu încurajează investitorii autohtoni dând exemplu subvenţiei pierdute pentru terenul ecologic precum şi promisiunile primului ministru neonorate privind plata unui avans a subvenţilor.

Lovitură grea pentru firma familiei Portariuc. Aceasta pierde o sumă fabuloasă

Tatăl edilului a mai ţinut să precizeze că anul trecut a exportat produse ecologice de 1,6 milioane de euro, însă statul i-a pus mai mult piedici decât l-a ajutat. Cu banii obţinuţi de pe urma tranzacţiei vrea să deschidă o nouă afacere, însă se mai gândeşte dacă pe teritoriul României.

Ultimul bilanţ publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor arată că firma Multiagra a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri de 4.625.627 de lei şi un profit de 72.093 de lei. Firma figurează cu 35 de salariaţi, având o rețea exclusivă de clienți din Germania, Austria și Elveția.

În schimb, Agraria Nord a fost proprietatea austriacului Gerald Schweighofer, care mai lucrează peste 6.000 de hectare la Botoșani. Ea deține și silozuri de cinci milioane de euro la Drăgușeni. Acum, firma este controlată de un fond de investiţii american.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *