Anchetă de la un copil născut mort

mama unui copil nascut mortCaz incredibil în Dorohoi, unde o femeie însărcinată a purtat în pântece un copil mort până când acesta a intrat în putrefacţie.

Mamă a trei copii, M.T.T. de 40 de ani, din Dorohoi a rămas însărcinată anul trecut şi, la fel ca la celelalte sarcini, a optat pentru doctoriţa Dorica Gherasim. Sarcina părea să evolueze bine, la toate controalele analizele ieşind în parametri normali. Doar atât, mama se plângea de hipertensiune arterială, pentru care medicul i-a prescris o serie de medicamente. Imediat după Paşte, mama a mers din nou la Spitalul Dorohoi, unde a fost internată pentru câteva zile, timp în care i s-au făcut din nou analize.

like facebook„Mi-au spus atunci că totul este bine şi că naşterea ar urma să aibă loc la sfârşitul lui aprilie, începutul lui mai”, a povestit femeia. A plecat acasă aşteptând sorocul şi a intrat în travaliu în noaptea de 7 spre 8 mai, când a fost dusă din nou la spital. Naşterea a avut loc în jurul orei 5 dimineaţă, dar fetiţa, care măsura 52 de centimetri şi avea 3,150 de kilograme, era moartă. Ba mai mult, avea nasul şi ochiul stâng intrate în putrefacţie, semn că decesul avusese loc cu circa 10 zile în urmă.

Probă importantă, dispărută

În mod normal, orice medic ar fi încercat să afle ce s-a întâmplat, dar ce a urmat întrece orice închipuire. Trupul fătului a ajuns la morga spitalului, câteva ore mai târziu, dar fără fişa semnată, fără parafa medicului şi fără placentă, care era proba cheie pentru stabilirea cauzelor morţii.

Din cauza semnelor de putrefacţie, medicul anatomo-patolog Anca Buliga a considerat cazul suspect şi a refuzat să primească cadavrul, solicitând respectarea tuturor procedurilor. Erau nişte formalităţi, dar lucrurile au luat o altă turnură. Cadavrul s-a întors la morgă cu o fişă incompletă, iar placenta nu mai era de găsit, deşi, chiar dacă ar fi fost aruncată la gunoi, aceasta trebuia să se regăsească printre deşeuri, spitalul fiind obligat să respecte o serie de norme în acest sens. Prin urmare, a fost sesizată Poliţia municipiului Dorohoi, comunicându-se faptul că medicul de gardă a refuzat să respecte procedura. De vineri, 8 mai, de când s-a întâmplat acest lucru, şi până luni, de la Poliţie nu a venit nicio comunicare.

Managerul spitalului Dorohoi, Stelian Gherasim, care este şi soţul doctoriţei, a susţinut că acest caz nu a generat suspiciuni medico-legale întrucât cauza morţii fătului fusese stabilită de medicul obstetrico-ginecolog şi că placenta ar fi însoţit cadavrul, dar a dispărut la un moment dat.

Sursa: Monitorul de Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *