Tot mai mulți bolnavi de cancer din cauza sărăciei și stresului. Medic: Avem 1000 de cazuri noi pe an și decese cam tot atâtea

medic tereza cojocaru 2Tot mai mulți botoșăneni sunt diagnosticați cu cancer digestiv. Sărăcia, stresul și deficiențele alimentare contribuie la această patologie, a declarat medicul Tereza Cojocaru, șef Secție Oncologie la Spitalul Județean. În evidențele secției sunt 8000 de bolnavi cu cancer, pe primele locuri situându-se cancerele pulmonare și digestive, după care cancerul mamar și cel de prostată.

like facebookSărăcia, adresabilitatea redusă la medic se vede mai mult în sfera cancerelor digestive. Sunt familii în care am remarcat cancerul digestiv la mai mulți membri: bunici, părinți, copii. Am un exemplu unde bunica a fost cu cancer de ovar, soțul cancer pulmonar, soția cancer mamar, la fel băiatul și fiica. Un ritm de viață normal, sănătos și educația în sine a populației poate preveni astfel de cazuri”, a spus medicul Tereza Cojocaru.

Medicii trag un semnal de alarmă: tot mai mulți pacienți ajung la spital în fază terminală. Un astfel de caz s-a înregistrat săptămâna trecută, când un bărbat a fost diagnosticat cu cancer în fază avansată și a murit la scurt timp.

Când se simt în putere sunt alte priorități și se neglijează. Vin prea târziu. Avem 1000 de cazuri noi pe an și decese cam tot atâtea”, a adăugat șefa Secției de Oncologie a Spitalului Județean.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *