Ziua Internaţională a Copiilor sărbătorită prin jocuri şi concursuri de Clubul Arlechin

spectacol copii muzica popularaSocietatea Cultural-Artistică ARLECHIN a organizat şi în acest an, alături de principalii parteneri şi invitaţi, o serie de activităţi dedicate Zilei Copilului. Ziua de 31 mai a început pentru arlechini şi invitaţii lor în Centrul Vechi al oraşului, vis a vis de Hotelul Rareş, unde, la invitaţia Asociaţiei Judeţenea a Organizatorilor de Evenimente (www.impresarieri.ro), Primăriei şi Consiliului Local al municipiului Botoşani, au evoluat pe imensa scenă timp de două ore aproximativ 150 de copii.

like facebookÎn deschiderea programului s-au remarcat talentaţii artişti ai Ansamblului „Struguraşii” din Republica Moldova, coordonaţi de doamna coregraf Nina Priladova.

Aceasta este, în acelaşi timp, membră în comisia de jurizare a Concursului Naţional de Dans “Tinere Speranţe”, ediţia a XXII-a, organizat în perioada 4-7 iunie 2015, la Casa Tineretului Botoşani, de Asociaţia Culturală Arlechin, Consiliul Judeţean Botoşani şi Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Botoşani.

Programul de 40 de minute a impresionat puternic publicul: dragostea pentru folclor, pentru dans şi muzică, veselia şi priceperea dansatorilor au atras în valuri trecătorii. Societatea Cultural-Artistică „Arlechin” alături de doamnele profesor Aurelia Ciura, Hârtie Aurora, Avădănii Adriana, Nastasiu Mihaela, Soltz Maria, Stanciu Gica, Nechifor Mirela a mobilizat mititetii Grădiniţei P.P. Şotron care s-au remarcat a doua oară într-o săptămână prin înclinaţiile artistice. Aceştia, îndrumaţi de doamna profesoară Viorica Andriescu, au dansat şi cântat muzică populară alături de invitaţii din Republica Moldova, stârnind admiraţia celor prezenţi.

De asemenea, preşcolarii de la Grădiniţa Şotron au participat la concursurile de biciclete, desene pe asfalt şi desene artistice, desfăşurate în incinta spaţiului spectacular. Proaspăt întorşi de la Zilele Clujului, vedetele de la Arlechin, Ştefan Radu Iacob, Daria şi Matei Dumitrache au interpretat muzică folk; simpatica interpretă de muzică populară, Dumitriţa Asandei, a completat programul folcloric al invitaţilor asociaţiei cu câteva piese, purtând cu stoicism costumul popular, în ciuda temperaturii ridicate de la orele amiezii.

Programul a fost diversificat de dans, prin prestaţia trupei Evolution; invitaţii asociaţiei au fost şi copiii extraordinari de la Clubul Unik Dance şi de la Palatul Copiilor Botoşani, evoluând cu momente de cha-cha, rumba, jive şi dans modern. Cu toţii au fost premiaţi de ziua lor de Primăria Botoşani cu pachete cu rechizite şi dulciuri.
Evenimentele dedicate Zilei Copilului au continuat cu spectacolul programat de Clubul „Arlechin” la Botoşani Shopping Center.

Concentrând momente artistice, dans modern, dans sportiv, balet, muzică folk şi muzică populară, activitatea a atars atenţia prin concursul de miss şi mister pentru copii pe care Societatea Cultural-Artistică „Arlechin” îl organizează de nouă ani. Rupţi de vremea frumoasă de afară, tentaţi de week-end-ul prelungit, micuţii şi părinţii lor care au participat la maratonul zilei de 31 mai s-au distrat. Participanţii în concursul de miss şi mister au fost cu toţii premiaţi; vedeta zilei a fost Miss Botoşani, Măriuca Stan Muraru, membră de mai bine de un an a Societăţii Cultural-Artisitce „Arlechin”, de la Grădiniţa Prichindel.

Spectacolul-concurs s-a transformat, datorită copiilor, într-un party mult râvnit: bucuria premiilor, atmosfera destinsă, spaţiul, bunăvoinţa celor de la Botoşani Shopping Center, amfitrionii evenimentului, actriţa Anamaria Chelaru şi coordonatorul activităţilor culturale, Flavius Alin Damean, i-a încurajat pe mititei la dans, timp de 20 de minute. Tortul mult aşteptat, oferit de Botoşani Shopping Center şi Hipermarketul Carrefour, s-a „ topit” în câteva minute. Toţi cei prezenţi au primit cadouri, iar participanţii în concurs au fost premiaţi de Societatea Cultural-Artistică Arlechin şi Botoşani Shopping Center.
„ Feţe neobosite, fericite, vesele de copii recompun de fiecare dată, lumea copilăriei, la fiecare eveniment, prin simpla prezenţă. Bucuroşi să se revadă, să relaţioneze, îşi oferă, în fiecare an, de ziua lor, acelaşi dar: pe ei înşişi, sănătoşi, inocenţi, veseli, contaminând lumea sumbră a părinţilor lor, adulţi. Atâta timp cât ei există şi îşi trăiesc copilăria, noi, adulţii, suntem responsabili să nu le-o deteriorăm şi să le venim în sprijin. E greu să ţinem pasul cu ei, că suntem părinţi sau doar organizatori de evenimente. Însă satisfacţia de după radiază efortul, dificultatea şi ne determină să continuăm. Nu e uşor să creezi o lume minunată !”, a declarat preşedinta Societăţii Cultural-Artistice Arlechin, prof. Diana Damean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *