Doi pescari, prinși la braconaj, au luat-o la fugă la vederea polițiștilor de frontieră

pesteÎn urma unei acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră botoşaneni au întocmit dosar penal pe numele a doi bărbaţi, care au fost depistaţi pescuind cu plase monofilament.

În data de 30 mai, în jurul orelor 18.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca, pe timpul unei misiuni cu ambarcaţia din dotare, au observat la malul râului Prut două persoane cu un atelaj hipo, care scoteau din apă plase de pescuit.

La vederea echipajului, persoanele în cauză au fugit către localitatea Ripiceni, fiind depistaţi la scurt timp de către poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului. La cercetări, la malul râului Prut, pe direcţia unde au fost observaţi cei doi bărbaţi, dar şi în atelajul hipo, au fost depistate plase de pescuit tip monofilament de aproximativ 3000 metri pătraţi.

like facebookPe numele celor doi bărbaţi, identificaţi ca fiind cetăţenii românii Liviu B. şi Costel C., în vârstă de 31, respectiv 32 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *