Copilă băgată în spital de propriul tată. A fost bătută cu un cablu

cpu copii 001Caz cutremurător în județul Botoșani. Un bărbat și-a bătut fiica, în vârstă de 14 ani, până a băgat-o în spital. Copila a fost internată pe Secția Pediatrie a Spitalului Județean pe 29 mai cu multiple leziuni cutanate pe brațe și spate. După ce și-a revenit din traumă, fata a povestit cadrelor medicale că a fost bătută de tatăl său cu un cablu.

S-a luat legătura cu Poliția și Protecția Copilului. Tânăra este marcată emoțional. Va rămâne internată și va fi consiliată”, a spus Ioan Asaftei, director de îngrijiri medicale la Spitalul Județean.

like facebookPotrivit anchetatorilor, conflictul dintre tată și fiică ar fi izbucnit după ce aceasta din urmă a vrut să iasă la plimbare. Tatăl, Gheorghe Rascu, care este despărțit de mama fetei, a vrut să-și arate autoritatea și a bătut-o măr.

Agresorului i s-a întocmit dosar pentru violență în familie”, a declarat Daniela Gheorghiescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Cazul a ajuns și în atenția Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Botoșani care a demarat o anchetă. Potrivit lui Daniel Șlincu, directorul DGASPC, copila locuiește cu încă o soră la bunica paternă, în localitatea Flămânzi.

Tatăl său s-a întors recent din străinătate și i-a aplicat copilei o bătaie. Vom vedea și ce spun medicii și vom demara procedura de decădere din drepturile părintești. Părinții își neglijau copiii, de aceea au ajuns la bunici”, a spus directorul DGASPC.

 

 

One thought on “Copilă băgată în spital de propriul tată. A fost bătută cu un cablu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *