Un om de afaceri s-a trezit cu toată averea sechestrată după ce a construit un complex de locuinţe

Complex case San Remo- Portariuc BotosaniUn om de afaceri, patron a unei cunoscute societăţi de construcţii, s-a ales cu averea sechestrată, după ce a construit un cartier de locuinţe în zona Lebăda. Omul de afaceri este anchetat într-un dosar penal sub acuzaţiile de înşelăciune, uz de fals, evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Este vorba despre patronul firmei TS Beton SRL, Neculai Bâlbă, cel care a construit cartierul de locuinţe San Remo al dezvoltatorului italian Cindia SRL. Procurorii au instituit sechestru pe un iaz, apartament, terenuri, livadă, bunuri în valoare de peste 130.000 de euro.

like facebookÎn dosarul în care este cercetat prejudiciul estimat este de peste 1,4 milioane de lei. Neculai Bâlbă a contestat măsura sechestrului, judecătorii Tribunalului Botoşani urmând să decidă dacă procurorii au avut dreptate sau nu când au sechestrat bunurile.

Totul a început în vara anului 2013, când dezvoltatorul complexului a depus o plângere penală în care susţinea că societatea de construcţii a decontat fictiv materiale ce figurau ca utilizate, precum şi lucrări nerealizate.

Investiţia de peste două milioane de euro în întregul complex de case şi apartamente a fost umflată- susţin beneficiarii- printre altele cu 200 de metri cubi de beton, instalaţii sanitare, precum şi materiale de finisaj.

Construcţia complexului s-a realizat în perioada 2010-2012, însă după finalizare, dezvoltatorii au fost nevoiţi să înlocuiască toată instalaţia sanitară la apartamente, pe motiv că lucrările făcute de TS Beton nu corespundeau.

Problemele de la acest proiect au anulat şi alte investiţii ale străinilor, aceştia intenţionând iniţial să dezvolte şi un Aqua Park în zona Cucorăni şi, ulterior, un parc de centrale fotovoltaice.

De cealată parte, administratorul TS Beton, Niculai Bâlbă, susţine că a executat lucrările conform indicaţiilor, iar beneficiarul a recepţionat lucrarea fără obiecţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *