Exclusiv! S-a ajuns aici! Primele asociații de proprietari în insolvență

Asociatie-proprietariNu doar societățile comerciale din Botoșani au probleme financiare și intră în insolvență, ci și asociațiile de proprietari.

Mai multe organizații ale proprietarilor de apartamente din municipiul Botoșani au intrat în insolvență, din cauza datoriilor pe care le-au acumulat către bugetul de stat.

like facebookDeși au încasat banii de întreținere de la locatari, administratorii unor asociații au uitat să plătească obligațiile către bugetul de stat.

Este cazul administratorilor Asociației de Proprietari 6, Asociației de proprietari 18, Asociației de proprietari 71, Asociației de proprietari 55, Asociației de proprietari 52 și Asociației de proprietari 53, în cazul cărora Administrația Județeană a Finanțelor Publice a solicitat, iar instanța a decis deschiderea procedurilor de insolvență.

Datoriile acestora variază între 43.000 de lei și 250.000 de lei.

Cea mai mare datorie o are Asociația 52, care a acumulat debite la stat de aproape 250.000 de lei, iar Asociația 18 are datorii de aproape 200.000 de lei.

Finanțele vor cere atragerea răspunderii materiale a administratorilor care au generat situațiile financiare respective.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *