Hoţ prins după o fugă de mii de kilometri

carabinieriArestat prin intermediul telefonului mobil. Asta a păţit un botoşănean considerat capul unei grupări internaţionale de hoţi de cupru care acţiona în Italia.

În vârstă de 35 de ani, Constantin M. se stabilise în Nicosia, un sătuc de lângă oraşul Caltanissetta (Sicilia), unde i-a cunoscut pe ceilalţi membri ai grupării. Rolul lui era de coordonator, el fiind cel care prelua cablurile pentru a le valorifica mai departe. Gruparea a fost anihilată în toamna anului trecut, în urma unei operaţiuni organizate de carabinieri, însă Constantin M. a prins de veste şi a reuşit să fugă, întorcându-se în România. Anchetatorii au cerut atunci arestarea lui în lipsă, sentinţa definitivă fiind emisă pe 10 martie. O lună mai târziu, botoşăneanul a fost dat în urmărire internaţională, pe numele lui fiind emis şi un mandat european de arestare.

like facebookTimp de aproape jumătate de an, italienii au tot încercat să-i dea de urmă, dar investigaţiile au dat rezultat abia luna aceasta. Interceptând convorbirile altor suspecţi, care îl ţineau la curent cu ceea ce se întâmplă, carabinierii au reuşit să-l localizeze pe botoşănean în comuna Unţeni, acolo unde-şi găsise o ascunzătoare. Luat ca din oală, Constantin M. nu a opus rezistenţă şi a fost prezentat în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Suceava, care au confirmat mandatul european de arestare şi au dispus extrădarea acestuia pentru a fi pus la dispoziţia autorităţilor italiene.

Botoşăneanul a avut o singură dorinţă – în cazul în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate, să fie transferat în România pentru executarea pedepsei.

sursa: Monitorul de Botoșani

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *