Primarii din județ perfecționați în domeniul situațiilor de urgență

primar voicu murariuÎn perioada 20 aprilie – 29 mai, 61 de primari de comună au participat la cursurile de perfecţionare în domeniul situaţiilor de urgenţă, organizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani.

Activitatea se înscrie în Planul de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă în 2015, aprobat prin ordin al preşedintelui Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Costică Macaleţi.

Cursurile, desfăşurate în trei serii de pregătire (20 – 24 aprilie, 11 -15 mai şi 25 -29 mai), au avut un caracter interdisciplinar impus de diversitatea tipurilor de riscuri (incendii, inundaţii, cutremure de pământ, alunecări de teren, explozii, accidente, etc.) a căror prevenire şi gestionare implică cunoştinţe, competenţe şi abilităţi din mai multe domenii de activitate.

like facebookFiecare serie de curs s-a desfăşurat pe durata a cinci zile lucrătoare (30 ore), din care: 15 ore – pregătire teoretică; 15 ore – activităţi practice şi evaluarea cursanţilor privind cunoştinţele asimilate/ deprinderile formate în domeniul managementului local al situaţiilor de urgenţă.

Temele prezentate au fost concepute în aşa fel încât cursanţii să poată dobândi cunoştinţe, competenţe şi abilităţi tehnice şi profesionale complementare necesare organizării şi asigurării managementului  situaţiilor de urgenţă la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale.

În cadrul şedinţelor practice au fost desfăşurate studii de caz şi analize ale unor situaţii ipotetice, create în concordanţă cu cerinţele temelor şi şedinţelor, în scopul transferului de cunoştinţe şi realizării obiectivelor propuse în special formarea deprinderilor de luare a deciziei privind gestionarea situaţiilor de urgenţă, organizarea şi conducerea activităţilor structurilor locale şi forţelor de intervenţie, cunoaşterea modului de cooperare, colaborare şi sprijin în situaţii de urgenţă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *