Bebelușul scăpat de preot în timpul botezului, în continuare în stare grava: „Probabil s-a înecat puțin”

bebelus targa pediatrie botosaniBaietelul de o luna din Botosani, care a ajuns la terapie intensiva, in Iasi, dupa botez, a inghitit apa in timpul ceremoniei si ar putea face pneumonie.

Copilul este internat de joi seara la Spitalul Sfinta Maria din Iasi. Parintii il supravegheaza clipa de clipa, iar preotul care a oficiat ritualul sustine ca nu a gresit cu nimic. El a venit de la Botosani, ca sa discute cu parintii bebelusului.

Parohul sustine ca bebelusul a inghitit niste apa, dar nu in momentul in care il scufunda in cristelnita. Barbatul banuieste ca apa s-a scurs pe trupul copilului si asa a ajuns sa o inghita. Pana acum, parintii baietelului nu au comentat intamplarea din biserica.

Medicii spun ca bebelusul va ramane internat mai multe zile, ca sa-l ingrijeasca, pentru ca ar putea face pneumonie.

like facebookBebelusul parea ranit la o buza, dar medicii spun ca urmele i-au fost provocate de o persoana care i-a facut baietelului respiratie gura la gura, atunci cand s-a invinetit, in biserica.

Preotul bisericii din Botosani unde s-a petrecut incidentul recunoaste ca, in timpul ceremoniei, a avut loc un incident.

Preot Ilie Liviu Florariu: „Probabil ca a luat o mica gura de apa. Dupa ce a fost botezat, la 5 minute i s-a facut rau. Poate i s-a prelins din nas, nu am inteles. Probabil s-a inecat putin. A fost sunata ambulanta, a fost luat si dus copilul. Am inteles ca acum este bine. Cu ajutorul lui Dumnezeu sper sa fie sanatos.”

Preotul spune ca, in cei 16 ani de cand slujeste, nu a patit niciodata asa ceva. Parintii au chemat imediat o ambulanta.

Medic Liviu Stan Ambulanta Botosani: „Am fost solicitati pentru un copil la biserica la botez care prezenta un traumatism la nivelul gingiei si buzei. Copilul era constient, dar agitat. A fost transportat in conditii de siguranta la spital pentru investigatii suplimentare.. Avea traumatismul la gingie si e posibil sa fi inghitit si apa.”

Superiorii parintelui Florariu admit ca acesta ar fi putut sa fie neatent in manuirea celui mic.

„Noi trebuie sa fim intr-adevar foarte atenti, cu multa delicatete trebuie sa pregatim copilul, il pui usurel in cristelnita sa se obisnuiasca cu apa in cristelnita si abia dupa aceea se afunda, acoperind chipul si tinand mana caus”, a afirmat preotul Constantin Sturzu, purtator de cuvant al MMB.

Baietelul va ramane internat cel putin trei zile. Medicii se tem sa nu faca pneumonie.

Intre timp, pentru ca starea lui este agrava, baietelul a fost transferat de la sectia de reanimare a Spitalului de Pediaterie din Botosani la Iasi.

Parintii nu au depus deocamdata o plangere impotriva preotului. Vor lua o decizie in functie de starea copilului.

Sursa: Stirile ProTv

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *