O funcţionară bancară şi un om de afaceri, trimişi la închisoare pentru cea mai mare fraudă bancară din Botoşani

bani- masina numarat bani- frauda bancaraUn fost consilier de credite de la o bancă din Botoşani şi un om de afaceri implicaţi în cea mai mare fraudă bancară din Botoşani au fost condamnaţi, vineri, de Curtea de Apel la închisoare.

Magistraţii suceveni au decis condamnarea fostei mâini drepte a directorului sucursalei BRD Botoşani, Marianei Dulgheru, la un an şi zece luni de închisoare cu executare. De asemenea, aceeaşi instanţă a dispus condamnarea lui Robert Simion Bordaş la doi ani şi jumătate de închisoare.

Pedepsele aplicate de instanţa din Suceava sunt mult mai mici decât cele dispuse în primă fază de Judecătoria Botoşani. În luna iulie a anului trecut, Mariana Dulgheriu a primit o pedeapsă de patru ani, şase luni şi 20 de zile de închisoare pentru delapidare, fals în înscrisuri şi complicitate la înşelăciune, iar mul de afaceri Robert Simion Bordaş a primit o pedeapsă de şase ani şi două luni de închisoare pentru instigare la delapidare, înşelăciune şi fals în înscrisuri.

like facebook Fosta funcţionară de la BRD si omul de afaceri Robert Simion Bordaş, administrator la societatile Romstal Gaz si Delta Gaz Instal SRL Botosani, au fost trimişi în judecată după ce au luat peste 600.000 de lei din conturile unor clienti.

„Numita Dulgheru Mariana, în perioada ianuarie- decembrie 2007, prin falsificarea unor documente bancare, a executat operaţiuni neautorizate în conturile mai multor clienţi transferind din aceste conturi fără aprobarea persoanelor respective suma totală de 418.320 lei, respectiv 27.119 lei” se arată în rechizitoriu.

De asemenea, Parchetul a stabilit ca Dulgheru l-a ajutat pe Bordaş să ia zece credite în numele angajaţilor societăţii Ram Consult, fără ca aceştia să ştie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *