Percheziții la Românești, după descoperirea unor culturi ilegale de cannabis

 

cannabis diicot

Patru persoane suspectate de trafic de droguri de risc au fost reținute de procurorii DIICOT Iași, în urma mai multor percheziții făcute în județele Botoșani și Vrancea, anchetatorii descoperind o cultură de cannabis și, de asemenea, ridicând opt kilograme de cannabis, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi  au efectuat la data de 27.05.2015,  un număr de 9 percheziţii domiciliare pe raza  judeţelor  Botoşani şi  Vrancea, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup  infracţional organizat specializat în traficul de droguri de risc.

like facebookÎn cauză există suspiciunea rezonabilă că în luna februarie 2015, membrii grupului infracţional organizat au înfiinţat mai culturi de cannabis, pe raza localităţii Româneşti- Botoşani, urmărind valorificarea drogurilor de risc pe piaţa ilicită din municipiul  Iaşi precum  şi în  alte localităţi din ţară, în scopul obţinerii de foloase materiale.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare a fost găsită şi ridicată cantitatea de 8 kilograme de cannabis şi a fost depistată o cultură indoor de cannabis, cu sisteme complete de întreţinere, preparare, instalaţii de iluminat, de filtrare a aerului, de umidificare, de irigare programată, de reflectare a luminii, de ermetizare şi de încălzire

Procurorii  D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi au dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de  4 inculpaţi pentru   săvârşirea infracţiunilor de constituire a  unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Departamentul  de  Informaţii şi Protecţie Internă.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Serviciului de Operaţiuni Speciale Iaşi,  IGPR- SCCO Vrancea şi SCCO Botoşani, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi – Serviciul Acţiuni Speciale şi Inspectoratului Teritorial al Poliţie de Frontieră Iaşi, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani – Sectorul Poliţiei de Frontieră Româneşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *