Campania „Europa, casa noastră” a ajuns la Botoșani

campania europa casa noastra a ajuns la Botosani Campania „Europa casa noastră a ajuns la Botoșani. Anul acesta, două școli, una din județ și alta din municipiul Botoșani, au fost vizitate de reprezentantii Comisiei Europeneîn vederea promovării concursurilor incluse în această campanie.

Prima data delegația Comisiei Europene în România, reprezentată la Botoșani de Georgiana Petcu, care i-a avut ca invitați pe redactorul șef al ziarului Buzz, Ioana Matfeev, și pe Gabriel Ursu, tânăr voluntar, a poposit la Copălău unde s-a întâlnit cu elevii școlii din comună de la clasele a IV-a.

like facebookCopiii au aflat astfel informații cu privire la Uniunea Europeană, despre voluntariat, dar și despre posibilitatea de a scrie la un ziar adresat lor, respectiv ziarul Buzz, la rândul lui un proiect de voluntariat.

DSCN6422La Botoșani, delegația a ajuns la Colegiul Gh. Asachi și s-a întâlnit cu elevii de la clasele a XI-a. Aici, discursurile s-au conturat în jurul concursului din cadrul campaniei Europa casa noastră, precum și pe necesaitatea tinerilor de a se implica de timpuriu în activități de voluntariat pentru a acumula experiență și a se descoperi pe sine.

Europa, casa noastră este o campanie de informare şi comunicare anuală a Reprezentanței Comisiei Europene în România derulată în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Campania este menită să transpună priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene în mediul şcolar.

Campania de informare „Europa, casa noastră” are patru componente importante:

  • Vizite în școli
  • Concursul de proiDSCN6417ecte “Lider European”
  •  Ziua Europei
  •  Concursul de desene „Ziua Europei”

Cea de-a V-a ediţie a campaniei de informare “Europa, casa noastră”, , ca și precedentele,  se adresează elevilor şi profesorilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi are drept scop derularea unor activităţi cu dimensiune europeană prin care şcolarii sunt încurajaţi să se informeze despre Uniunea Europeana, despre istoria şi politicile acesteia, precum şi despre evoluţiile din domeniul afacerilor europene.

Campania este coordonată de Reprezentanţa Comisiei Europene din România şi urmăreşte comunicarea politicilor europene şi a subiectelor de interes pentru tineri, încurajându-i să devină cetăţeni europeni activi şi să se implice în activităţi de voluntariat şi în proiecte europene de schimburi interculturale.

“Europa, casa noastră” le prezintă tinerilor Uniunea Europeană dintr-o perspectivă concretă, apropiată vârstei lor. Campania îşi propune să informeze elevii şi profesorii cu privire la proiectul de integrare europeană (istoria, prezentul şi viitorul acestuia), priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene, dar şi informaţii care îi privesc direct (posibilitatea de a studia şi de a lucra în statele membre, implicarea în activităţi de voluntariat, schimburi între tineri, participarea la internship-uri).

Această acţiune are patru componente importante: vizite în şcoli, concursul de proiecte “Lider European”, destinat elevilor de liceu, concursul de desene “Ziua Europei”, ce se adresează copiilor din ciclul primar şi cel gimnazial, şi Ziua Europei. Mai multe detalii despre activităţile din cadrul campaniei pot fi aflate accesând site-ul www.europacasanoastra.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *