Primar acuzat de implicare într-o reţea de contrabandişti de ţigări. Vezi ce au stabilit procurorii!

tigari confiscate politie frontieraO anchetă a procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism scoate la iveală lucruri nebănuite despre activitatea unui primar din judeţul Botoşani. Alesul local s-a integrat într-o reţea de contrabandişti cu ţigări şi avea un rol bine stabilit.

like facebookPotrivit unor surse neoficiale, primarul comunei Păltiniş, Costel Romanescu, a fost ademenit în gruparea de traficanţi chiar de liderul ei, Emil Bujor. Gruparea acţiona pe ruta Păltiniş- Darabani, în colaborare cu alte şase grupări de contrabandişti care acţionau pe alte rute, cum ar fi Mioracani, Rediu-Darabani, Rădăuţi Prut-Darabani,  Rediu Păltiniş Darabani sau Miorcani -Rediu-Păltiniş.

primar paltinis constantin romanescuRolul primarului era de a facilita depozitarea, în primă fază, a ţigărilor trecute de trei cetăţeni moldoveni peste râul Prut. Acesta a pus la dispoziţia acestora o fermă de vaci pe care o controla şi o balastieră din zonă. Potrivit anchetatorilor, din vara anului 2013 şi până în toamna aceluiaşi an, cât timp a fost monitorizată reţeaua.

Potrivit anchetatorilor, primarul a trecut peste râul Prut alături de membrii grupării 117.000 de pachete de ţigări şi a facilitat depozitarea a 50.000 de pachete în cele două locaţii puse la dispoziţia membrilor grupării. Drept răsplată a primit o parte din cantitatea de ţigări pe care a vândut-o, prin intermediul unor interpuşi, pe piaţa neagră.

În perioada februarie- octombrie 2013, gruparea a introdus în ţară 185.000 de pachete de ţigări. Procurorii i-au săltat în toamna acelui an pe membrii grupării, din care făcea parte şi un ofiţer din cadrul Poliţiei de Frontieră Darabani, şi au declanşat urmărirea penală.

26 de mandate de arestare emise de judecători în dosarele de contrabandă. Vezi lista completă a persoanelor ajunse după gratii!

One thought on “Primar acuzat de implicare într-o reţea de contrabandişti de ţigări. Vezi ce au stabilit procurorii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *