Patronul Microbuzul nu este încântat de autobuzele electrice: În vreo zece ani cheltuim un milion euro pe un astfel de autobuz electric

Dumitru Balan- patronu Microbuzul BotosaniIntenția municipalității de a achiziționa 24 de autobuze ecologice nu este văzută cu ochi buni de patronul societății Microbuzul, Dumitru Bălan. El consideră că municipalitatea va cheltui sume consistente de bani pentru achiziția unor autovehicule care nu vor funcționa mai mult de cinci ani.

Un microbuz este 70.000 euro, iar autobuzul electric 400.000 euro. Acesta funcționează doar cinci ani, că atâta țin bateriile, după care trebuie înlocuit. În următorii cinci ani trebuie să mai dăm încă 400 mii euro. În vreo zece ani cheltuim un milion euro pe un astfel de autobuz electric”, a spus Bălan.

like facebookEl a menționat că nu-și permite să achiziționeze autobuze de mare capacitate.

Nu-mi convine să achiziționez decât doar niște busuri. Societatea deține 70 de busuri, o parte de un an, doi -trei, altele de șase-opt ani. Sunt interesat să cumpăr și mini-busuri electrice. Interesul nostru să avem o frecvență mai mare, să mergem la 4-5 min, ori să încarci un astfel de autobuz ne trebuie o jumătate de oră”, a mai spus Bălan.

Introducerea în transportul local a unor autobuze electrice  ar însemna concurență pentru societatea Microbuzul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *