Organizaţia judeţeană PSD sancţionată Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării

PSD BotosaniOrganizaţia judeţeană a partidului de Guvernământ a primit o sancţiune de la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării din cauza comunicatelor lansate în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale.

like facebookSesizarea a fost făcută de liberali, iar CNCD a decis, la sfârşitul săptămânii trecute aplicarea unui avertisment. Cătălin Flutur a menţionat că în sesizarea făcută la sfârşitul lunii octombrie a invocat aspecte de siguranţă naţională în condiţiile în care social democraţii au lasat acuzaţii asupra lui Klaus Iohannis cum că ar fi de o altă naţionalitate şi ar putea divulga secrete de stat.

Chiar dacă sesizările liberalilor s-au confirmat aceştia nu sunt de acord cu sancţiunea de avertisment şi vor ataca decizia în instanţă.

” Eu mi-am permis să sesizez CNCD pentru o serie de afirmaţii făcute de organizaţia judeţeană PSD vizavi de candidatul nostru, Klaus Iohannis. Nu ştiu dacă am făcut un lucru rău sau bun, nu am auzit să se fi întâmplat în ţară. Mai nou am primit o confirmare. Sesizarea vizează campania de denigrare a imaginii candidatului ACL. Materiale de presă semnate de PSD Botoşani îl prezintă pe Iohannis ca fiind un candidat de o altă naţionalitate care dacă ar fi preşedintele României şi din poziţia de preşedinte al CSAT ar pune sub semnul întrebării caracterul naţional suveran şi independent, unitar şi indivizibil al României. Se mai sugearează că un preşedinte de altă naţionalitate decât cea română, ar putea să-şi dorească segregarea României, ar poziţiona politica externă a ţării în funcţie de interesele altor state precum Germania şi Ungaria.CNCD în unanimitate ne-a dat dreptate pe de o parte, unii chiar au făcut opinie separată în care spun că este mai grav ceea ce a spus PSD Botoşani”, a declarat Cătălin Flutur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *