Ziua Eroilor, sărbătorită la Botoșani. În toate bisericile vor fi trase clopotele

depuneri coroane Ziua Eroilor„Ziua de 21 mai are în acest an o triplă semnificaţie. Înălţarea Domnului,  sărbătorirea Sfinţilor Constantin şi Elena dar şi Ziua Eroilor Neamului reprezintă trei motive pentru care botoşănenii se pot întâlni pentru a se bucura, a se ruga şi a-i cinsti pe cei care au construit istoria neamului românesc. Îi invit pe toţi cei care vor să asiste la ceremonialele religioase şi militare, să ne fie alături.”, declară prefectul Costică Macaleţi.

like facebookCa şi anul trecut, Ziua Eroilor Neamului va fi marcată joi, începând cu ora 12, când toate clopotele lăcaşelor de cult vor bate timp de trei minute. Peste 130 de militari, jandarmi, pompieri şi poliţişti vor fi prezenţi la Monumentul Eroilor din Cimitirul Pacea I, pentru desfăşurarea, începând cu ora 13, a ceremonialelor militar şi religios.

Programul festivităţilor include depunerea de coroane şi jerbe de flori, dar şi defilarea gărzii de onoare.

Autorităţile vor lua măsuri pentru o corectă desfăşurare a traficului rutier pe strada Pacea, o autospecială SMURD, cu echipajul necesar, fiind la dispoziţie pentru misiunile specifice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *