Societățile Eco Sal și Parc Industrial din subordinea Consiliului Județean, verificate de Curtea de Conturi

Consiliul Judetean Botosani sediuCurtea de Conturi continuă verificările la Consiliul Judeţean. Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, a declarat că de această dată verificările sunt făcute la cele două societăți din subordinea CJ, respectiv Eco Sal și Parc Industrial. Curtea de Conturi a început o verificare intensă încă de la începutul anului la CJ. S-a verificat modul de cheltuire a fondurilor alocate de Ministerul Dezvoltării și activitatea instituției pe 2014, după care s-a făcut un control la direcțiile subordonate CJ.

like facebookS-au cerut situațiile financiare la 31 decembrie 2014. Cele două societăți înregistrează oarece pierderi. Nu știu constatările finale, dar din discuțiile parțiale pe care le-am avut, și cred că și așa este corect, se impune convocarea Adunării Generale a Acționarilor și funcție de situația la zi să se ia niște măsuri”, a spus Sorescu.

El a menționat că se are în vedere promovarea unei hotărâri de CJ prin care să se desființeze societatea Eco-Sal, iar societatea Parc Industrial va mai fi menținută funcție doar dacă nu va merge în pierdere. Cele două societăți au fost înființate în urmă cu doi ani, la inițiativa fostului președinte, Florin Țurcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *