Șoferi beți, surprinși la volan pe străzile din județ

etilotest testareTrei șoferi au fost prinși la volan, la sfârșitul săptămânii, de polițiștii rutieri. În noaptea de sâmbătă spre duminică, R.M. de 47 ani, din comuna Adășeni, judeţul Botoşani a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DJ 294A, în  comuna Avrămeni.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, sâmbătă noapte, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DN 24C, în comuna Manoleasa, B. N. de 44 ani, din aceeaşi comună. Bărbatul avea o concentraţie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

like facebookDuminică dimineața, E. I. de 39 ani, din comuna Vorniceni, judeţul Botoşani a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DN 24C, în oraşul Ştefăneşti; conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celor trei conducători auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauze au fost întocmite acte procedurale sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *