Candidați la titularizare nemulțumiți că sunt puși să scoată bani mulți din buzunar pentru legalizarea documentlor

titularizare repartizare postCandidații la concursul de titularizare sunt nemulțumiți de multitudinea de documente legalizate care li se cer pentru înscrierea la concurs. Un cadru didactic a trimis pe adresa redacției BotosaniNews punctul de vedere vizavi de această situație. Profesorul susține că aspiranții la posturile în învățământ trebuie să scoată din buzunar mai mulți bani pentru legalizarea actelor, lucru care nu se întâmplă în alte județe.

like facebookÎn fiecare an se întâmplă aceeași prostie: la înscrierea pentru examenul de titularizare trebuie legalizate actele de studiu care însumează vreo 30 de pagini x 10 ron bucata, pe când în alte județe se restituie dosarul de anul trecut și se folosesc aceleași copii legalizate care sunt valabile. De ce la Suceava se eliberează dosarul de anul trecut iar la Botoșani, care suntem cel mai calic județ din țară, nu se poate?”, spune cadrul didactic.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean spun  că metodologia prevede că anual candidații trebuie să-și depună dosar.

Nu putem să le dăm dosarul de anul trecut. Ele sunt arhivate. Noi nu ne putem abate de la metodologie că un candidat sau altul este nemulțumit că trebuie să plătească pentru documente legalizate”, a declarat inspectorul Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al IȘJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *