Căminul cultural din Dângeni, modernizat cu finanțare prin GAL Valea Bașeului de Sus

antet Gal Baseul de SusStrategia de Dezvoltare Locală (SDL) a Asociației GAL ”Valea Bașeului de Sus” implementată în cadrul PNDR 2007 – 2013 include 10 măsuri de dezvoltare rurală. Măsura 322Renovarea, dezvoltareasatelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale reprezintă una dintre măsurile incluse în SDL, fiind disponibilă autorităților publice.

Pentruaceastamasura, GAL ”Valea Bașeului de Sus” a lansat în perioada mai 2013- ianuarie 2014, trei sesiuni de depunere, pentru care opt autorități publice locale de pe teritoriul GAL au depus proiecte în valoare publică totală de 397.355 euro.

Comuna Dângeni, reprezentată de primar Cătălin Rotundu, membru public  GAL „Valea Bașeului de Sus”, a depus pe măsura 322 un proiect de modernizare a infrastructurii socio-culturale.

Proiectul ”Reabilitare și modernizare cămin cultural în satul Hulub, comuna Dângeni, județul Botoșani” urmărește dezvoltarea durabilă a localității atât în plan socio-cultural, cât și în plan economic. Modernizarea căminului cultural are ca obiectiv principal îmbunătățirea accesului populației rurale la serviciile publice și îmbunătățirea calității vieții, valorificând tradiția populară, educația permanentă și activitățile culturale.

Prin acest proiect declarat eligibil si selectat pentru finantare, s-a contractat suma de 49.277 euro (sprijin public nerambursabil). Perioada de realizare a investiției și implementare a proiectului este până la finalul anului 2015.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *